30 November - Snart December (:

Hej!
Igår pluggade jag hela kvällen för att jag hade ett prov idag.
Vilket jag tycker gick riktigt bra faktiskt ;)
När jag kom hem kollade jag på tv och väntade på att Charlie skulle komma hem. Sen när vi låg i soffan sa vi att vi förmodligen inte kommer göra något annat på hela kvällen än att ligga i soffan och kolla på tv. Så då slog vi våra kloka huvuden ihop och kom på den smarta idén att vi kunde åka in till Ikea och köpa lite julklappar :)
Blev mest saker till oss själva så som matta & hör och häpna.... SOFFBORD, jajamen äntligen har vi ett soffbord och det är redan uppsatt! Blev lite andra småsaker också.
Efter det bjöd jag min älskling på lite mat inne i stan, mumsigt!
Nu ska jag hoppa in i duschen och sen krypa ner i sängen! En ny dag imorgon.
Ha en bra dag.
/Matilda

28 November - workandtv

Har suttit och ryst till ungefär hela programmet av Ensam mamma söker.
Känns som det typ är jag som är med för när Emma valde Jimmy blir man nästan ledsen för man tyckte synd om den andra. aja hur som helst så är det ett riktigt romantiskt & bra program.
Idag har jag jobbat hela dagen gick bra men vart är allt folk? De flesta håller sig nog inne när det är sådant här väder. Skulle jag också göra, eller kanske vara ute i snön ;)
Hursomhelst har min kväll inte bestått av något alls. Har suttit i soffan och bara glott typ, okej jag tvättar lite men annars har tv:n gjort mig fastklistrad så inte har det blivit något pluggande heller. Vilken jag egentligen borde gjort eftersom jag har prov på tisdag och har träning imorgon så då kan jag ju egentligen inte plugga. Men får nog bli så att jag får skippa den imorgon igen för nu är det alldeles för mycket i skolan. Brukar bli så nu innan det nalkas jul.
Ska verkligen göra allt jag kan för att lyckas lika bra på detta provet som det gjorde sist i Barnets utveckling (:
Nu ska jag göra mig i ordning för att krypa ner i sängen..själv.. Charlie skulle varit hemma nu men eftersom det är så dåligt väder blir dom sena ikväll.. Men sovgott och hoppas ni haft en bra första advent, nu närmar sig julen :)
/Matilda :*

27 November - snoooow

Hej.
Hur har ni det i vinterkylan??
Jag kom hem från jobbet för en stund sen, har inte insett hur mycket snö det verkligen kommit under tiden, man har ju inte sätt hur mycket det ligger på backen utan bara sätt det komma från himlen. Men det var värst vilket väder det är. Mamma & pappa har strömavbrott hemma, men här ligger jag i soffan med levande ljus och tv:n igång :)
Igår efter skolan så var jag och Charlie i Tävelsrum och bakade julgodis med Hanna, Jonas, Frida & lilla Nova. Blev mycket godsaker (:
Kollade också på idol och fikade lite under kvällen! Nu är det riktiga julkänslor (:
Imorse ringde klockan vid halv nio och då tog Charlie & jag en promenad till Konsum och handlade lite frukost. Sen var det dags att bege sig till matchen, blev tyvärr en tråkig och orättvis förlust... Hatar domaren och hatar Borgholm. yes yes det gör jag!
Imorgon är det jobb igen från 12-18, härligt härligt, den enda nackdelen är att jag knappt kan gå nu för jag har så ont i mina ben. Tufft att stå hela dagen.
Nehe nu hoppas jag att min underbara pojk kommer hem snart, om han lyckas köra hit över huvudtaget. Kanske sätter sig fast någonstans på vägen, nej de hoppas jag inte!
Ha en bra lördagskväll allihopa!
/Matilda :*
Förra vintern då det kom så mycket snö
Kajsa-Lisa & jag ♥

25 november - svaren har kommit

För ett år sen gjorde Lizette & jag ett DNA-test för att ta reda på om vi är enäggstvillingar eller inte.
Och det skulle ta minst ett år innan vi skulle få reda på svaret & nu idag ganska exakt ett år senare så har vi fått svar. Och det visade sig att vi är enäggstvillingar .
Tycker det är lite häftigt, här har vi undrat snart i 18 år eller inte bara vi utan andra också och nu 17,5 år senare så får vi reda på att vi är det!

 


För övrigt blev köttgrytan omtyckt (: Den blev uppskriven i min receptbok "Matildas Köttgryta"
(Känner mig alldeles för vuxen som står och gör köttgryta!!)

25 november - hej mitt vinterland

Tjoho!
Snön bara vräker ner utanför, bruuu vad kallt. Men visst är det mysigt också. Men imorse när jag klev upp ur sängen var det iskallt på golvet. Inte lika mysigt kanske.
Men hur somhelst så hoppade jag upp lätt ut sängen idag, tänkte lite på vad vi ska på utvecklingssamtalet igår och kom på att jag lovat både mig själv och min mentor att jag ska skärpa mig. Tror faktiskt jag kommer klara det här utmärkt också! (y)
Hur som helat, igår var jag hos mamma & pappa hela dagen och när jag skulle åka hem till min och Charlies lilla lya plockade pappa och jag på oss lite ljusstakar på vinden som jag skulle ta hem! Så nu har vi två uppe som lyser upp våra fönster, bara en kvar men jag har samma problem som jag hade förra året, Vart fan är julstjärnan?? Tillslut hittade jag den ju men ännu har jag inte hittat det iår. men det är väl bara fortsätta leta!

Idag när jag kommer hem ska jag försöka mig på att göra köttgryta, hehe kommer bli spännande eftersom jag aldrig gjort det förut! Men i värsta fall har vi pyttipanna i frysen som går att steka :)
Ikväll är det innebandyträning också!
Ha en bra dag allihopa!
/Matilda

24 november - översvämningar

hej.
Har varit inne på utvecklingssamtal i skolan idag på förmiddagen och sen har vi uträttat lite andra ärenden när vi var inne i stan. Men nu är vi hemma ochlussekattsbaket har börjat. Men jag har dock gett upp nu efter alldeles för mycket gnäll och klag från min syster så nu får hon f*n göra det själv.
Ska strax städa lite på mitt rum eftersom det kanske kommer nattgäster hit i helgen så då ska det väl se lite fint ut. Sätta upp någon ljusstake i fönstret också kanske :)
Senare kommer nog charlie över en sväng och sen ikväll ska vi över till våran lilla lya. Ska plocka med oss lite ljusstakar och julstjärnor härifrån så det även kan bli lite julstämmning i vår lilla lägenhet. Vi har redan fått upp två julblommor i köksfönstret. Hoppas vi kommer få riktig julstämmning i vårt hem också. Blir så mysigt.

För övrigt så håller vi nästan på att flyta bort här hemma nu, det ligger lite snö på backen men vi har fruktansvärt mycket vatten överallt, där det inte borde vara vatten. På åkrar och på vägarna !?
Ganska mysigt men det är inte så roligt när allt i våran källare flyter. hmm, bara att hålla ut!


Kommer vi inte hem försent ikväll ska jag göra något mysigt för min prins, för idag har vi varit tillsammans i 1år och 3månader, vilket jag tror han inte har tänkt på idag (:

Ha en bra kväll
/Matilda

 


23 november - regn regn regn

hallå.
I vanliga fall så kommer snart min prins hem, men inte idag... han ska nämligen jobba över idag och det blev troligtvis länge. Så då vill inte jag sitta här själv hela kvällen så snart ska jag ta bussen över hem till mamma & pappa. Sova där tills imorgon & då är vi lediga, eller vi har utvecklingssamtal så ska in en sväng iaf. Men sen ska jag över dit igen så ska jag & Lizette baka lussekatter, mumelimus (:
Har just varit ute och cyklat i regnet nu, har varit hos morfar en sväng och kollat hur det var med honom efter operationen! Men det hade troligtvis gått bra, sånt som märks lite senare.
Nu ska jag packa ihop mina saker! Ha en bra kväll allihopa.
/Matilda

22 november - fullt upp

Hej.
Vilken kanondag, har fått mycket gjort i skolan för engångsskull. Vet inte när det hände sist i världshistorian??? Men jagär nöjd och nu sitter jag här hemma med massvis med plugg. ARL prov imorgon och en inlämning i det också +barnets utveckling läxa, tur jag gjorde en liten del av den igår.
Nu har jag precis tagit en paus från plugget för kände att jag var påväg att somna. Så hjälpte istället Charlie med det sista till lasangen som han står och fixar ute i köket, luktar gott nu :)
Imorgon är set skola då osm sagt, först idrott & då ska vi till simhallen och ha livräddning efter det är det prov & inlämningen som gäller och sedan barnets utveckling.
Kort och slapp dag (bortsett från provet)...
Nehe nu ska jag tillbaka till högen med papper och försöka mata in så mycket jag kan i mitt huvud.
Ha en bra kväll allihopa.
/Matilda

21 november - match dag

Hej.
Igår var det idrottsgalan, var mycket trevligt. Jag och Charlie åkte över till mamma & pappa runt fyra tiden och sedan åkte vi till Emma & Christian på förfest, och sedan åkte vi bussen till Strand Hotell. Kände mig dock ganska ung i sällskapet men det var kul ändå.
När vi väl var där var det först lite mingel och sedan blev det mat och lite prisutdelning under tiden. Tyvärr fick jag inte priset som jag var nominerad till, men jag är lika glad ändå (: är glad att jag bara blev nominerad faktiskt! :)
För en liten stund sen åkte C iväg på sin match och här sitter jag själv nu och väntar på att klockan ska slå kvart över ett. Idag har vi match mot Nybro, kommer troligtvis bli en hård och tuff match. Men det är bara att köra ;)
Ha en bra dag allihopa!
/Matilda

20 november - öland idrottsgala

Hej.
Nu är vi hemma efter några kanon dagar i huvudstaden med klassen. Varit på många bra studiebesök under dagarna, b.la SVT, Sveriges Radio, Expressen det är väl dem mest kända men vi har varit på 8 olika medie branscher. Reklambyrå, tidningar, tv, ljudstudios.
Idag är det en helt vanlig lördag, första gången på väldigt väldigt länge som man kunde ligga kvar i sängen hur länge man ville tillsammans med Charlie. Skönt att inte någon klocka ringer vid 7 eller 8. Så idag låg vi kvar länge, kollade på Tv4 Play i sängen och åt pepparkakor ♥ som jag har längtat (:
Ikväll ska vi iväg på idrottsgalan, har varit på köpstaden en sväng och köpt strumpbyxor och smycken till kvällen.
Nu får man hålla tummarna att det går vägen också! (:
Var ute och kollade i brevlådan förut och ser att JAG och CHARLIE har fått ett brev, har bara fått massa räkningar annars och på dem står det ju inte vårat namn så blev förvånad över att det verkligen var till oss (: Var ett stort vykort från kusinerna i Falkenberg, en fin teckning från lilla Anna! (:
Ha en bra lördag allihopa, det ska vi ha!
/Matilda

16 November - mycket att göra

Hej!
Kom upp i tid idag vilket inte Charlie gjorde, min sovmorgon blev inte en hel sovmorgon. Utan jag fick gå upp och bre mackor till honom så han skulle få något i magen innan han började jobba, men han fick ta med sig dom i bilen. Men sen gick jag och la mig och sov till klockan ringde.
I eftermiddag när skolan är slut ska jag & Charlie handla lite på city gross, shoppa lite tills ikväll och till imorgon.
Ikväll får vi nämligen besök av Hanna, Nova & Björn, så vi ska äta lite tacos och ha det trevligt, sen skulle nog Hanna & Nova sova över också (:
Måste också hinna packa ikväll för imorgon bitti åker jag med bussen till Stockholm med klassen på studieresa, kommer hem på fredag natt.
Så har en fullspäckad kväll framför mig, gäller att jag inte glömmer packa ner något..
Ha en bra dag allihopa.
/Matilda



15 november - helgens/veckans

Hej.
Sitter i skolan nu och har den näst sista lektionen för dagen. Var riktigt riktigt trött imorse så trodde att jag aldrig skulle klara hela dagen men nu är det ju inte länge kvar, så det ska jag nog klara :)
Nu är rugbyn slut också så nu har jag mycket tid i veckorna, och rugbyn blev ju ingen höjdare för oss tjejer direkt. Blev förlust för Kaggs tjejer men vinst för våra killar.  men nu är det skönt att det är slut iaf.
men denna veckan blir inte så slapp ändå..
Måndag: Skola
Tisdag: Skola
Onsdag : Stockholm
Torsdag: Stockholm
Fredag: Stockholm
Lördag: Idrottsgalan
Söndag: Innebandymatch

Jajamen på onsdag åker vi med klassen till stockholm på studieresa, kommer vara där till fredag så kommer hem på natten någon gång. Ska få besöka massa olika mediebrancher, som bla SVT & Sveriges radio.
Sen på lördag ska jag ta med Charlie på idrottsgala då jag är nominerad till årets kvinnliga innebandyspelare på Öland, så roligt så.  Mamma & Pappa ska också dit så det är skönt att det är några man känner så väl.
Och på söndag har vi borta match mot Nybro.

Igår hade vi match också mot Klamar IBK och det blev vinst med 1-0 till oss, vilka tjejer vi är :) träning ikväll också.
Nehe nu ska jag fortsätta skriva på mitt arbete inför stockholmsresan, så det blir klart någon gång..
Och fick precis sista signaturen på min ledighetslapp av erica :D Så nu är det bara resan vi väntar på!
Ha en bra dag
/Matilda :*


10 november - 24 timmar

Om 24 timmar tågar vi in i sporthallen, kan lova att både ben och armar skakar (:

10 November - 1dag kvar

Hej.
Sitter i skolan nu och är helt slut, hade väldigt svårt att somna igårkväll, och något säger mig att det kommervara ännu svårare ikväll !? Mycket fjärillar i magen och mycket som går i huvudet nu inför imorgon.
Kan inte fatta att matchen verkligen är imorgon, har varit så långt ifrån innan men nu är det snart dags.
Igårkväll var vi i stagghallen och hade sista repetitionen för intåget, kommer väl inte bli sådär.
Får hoppas att matchen är bättre (:
Ikväll sk avi in till skolan och äta och få matchstället , ska bli spännande :) Sen ska jag hem och packa inför morgon dagen och klippa naglarna annars får jag kanske inte vara med, hehe sen ska jag sova, skulle behöva sömntabletter ikväll annars kommer jag aldrig kunna sova!
Ha en bra dag
/Matilda:*



9 november - 2 days left

Godmorgon!
Sitter ombytt till idrottskläderna och ska snart iväg in till skolan. Jag skulle gärna vilja ha en vecka lov till..
Men den här veckan är ändå ganska bra faktiskt, skolan idag & imorgon sen är det bara rugby som gäller, på torsdag står vi hur nervösa som helst i sporthallen och jag kommer inte kunna sova något på natten heller..
På torsdag morgon ska vi äta frukostbuffé kill/tjej-laget och efter det ska vi till skolan och bli stylade i håret och sedan blir det att förbereda sig får årets match. Gaaah vad nervös jag är!!!
Imorgon kväll ska vi in till skolan och få alla våra biljetter vi beställt, Lizette & jag har beställt 4 var (y) hehe, men sen ska vi också få våra matchställ :D
Nu ska jag packa ner de sista sen iväg till skolan...
Ha en bra dag
/Matilda:*

8 november - work

Hej.
Hade en jätte mysig dag igår med Charlie, vi gjorde absolut ingenting. Vi var och handlade lite mat så vi ska kunna överleva ännu en vecka här, blev också att vi köpte lite ingredienser så vi skulle baka knäck och kola, men vi nöjde oss med bara knäcken sen, var hur gott som helst :) Vi bestämde också att vi senare ska baka kola och kanske tom lussekatter till jul :) Det ska ju lukta jul i våran lägenhet också såklart!
Idag är det egentligen skola men jag vet inte vart jag hade fått de ifrån att vi hade kpt dag? Så jag har satt upp mig på jobb och är svårt att byta med någon nu, så jag ska ner och jobba senare.
Nu ska jag äta lite frukost och börja göra mig iordning.
Ha en bra dag
/Matilda

5 november - noooo

kuuuuuuuuuuuuuuul att en proffsig datagubbe ha lyckats ta bort alla mina saker på mitt usb och lägger över massa annat skit på de. faaaaan. Hade hur mycket bilder somhelst men nu är alla borta :''''(

något som är lite/mycket roligare.. rugbyn börjar lida mot sitt slut, idag var sista träningen och det är nog dags för alla är lite slitna nu. Var en sjukgymnast och kände och klämde på nästan alla idag, han ska även hjälpa oss på matchdagen med tejpning massage mm.
Igår var jag med Charlie och hans syskon i simhallen och efter det åkte vi hem till Hanna och åt en bit mat, och efter det skulle jag på rugbyträning.
Nehe nu ska jag verkligen gräva runt i mitt usb och se om jag hittar mina bilder.. vilket är ganska omöjligt :*(

får se fram mot en match ikväll ist då vi ska ta 3 poäng...
/Matilda


3 november - rent

Sitter i soffan och har just dammsugat lägenheten, tvättmaskinen är full och snart ska jag börja med maten så den är klar till Charlie kommer hem. Känner mig som en riktig hemmafru idag..
Som vanligt idag när jag för äntligen har sovmorgon så vaknar jag innan klockan har ringt och kan inte somna om.. Igår ställde jag alarm på 12.00 men vaknade 9.10 och var klarvaken, tog täcket med mig ut på soffan och kollade på tv, och efter en stund somnade jag, men vaknade sn runt elva igen.
Imorse var det då upp för att träna, men satt brevid idag som många andra gjorde och kollade på, känner att jag nog börjar bli sjuk.
Aja ikväll ska jag bara ta det lugnt.
Ha en bra dag!
/Matilda

RSS 2.0